Retten Til Brok

En artikel fra Universitetsavisen hvor skribenten i en “kærlig opsang” gør opmærksom på at hun ikke gider “…høre på brok fra folk, og slet ikke studerende med op til seks måneders ferie om året og al frihed og tid i verden, uden børn.”

Nå – måske gider jeg ikke høre på brok fra nogen som ikke lider af en alvorlig sygdom der har sat deres liv på pause. I det mindste har forældre muligheden for at være studerende. Der er altid nogen som har det “værre”.

Jeg har aldrig forstået hvorfor stress er så stort et statussymbol at vi skal konkurere om mest af det. Med mindre formålet er at man kan etablere sig selv som den der har det sværest og fra den position ugyldiggøre andres problemer – Hah! Du har det let!

Et liv er et liv. Du fylder det med hvad du nu vælger (feks børn – som vil tage meget af din tid) og til tider med hvad du ganske uventet for kastet i nakken (måske en skriveblokering under dit speciale – som al tid i verden ikke kan afhjælpe). Om du har svært ved at følge med, om du føler at du ikke opnår det du skal eller om du oplever at være presset er en helt relativ sag. Javist – alle har evnen til at tage sig selv i nakken og rejse sig til at møde deres personlige udfordringer. Men det kræver en helt særlig form for selvretfærdighed og manglende empati at tro at man der den som må fortælle andre at de skal tage sig sammen. Ja – dig – Marie-Elisabeth Holm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s